Frequently Asked Questions

Här har vi samlat information som kan vara till nytta. Är det något annat som du funderar på, tveka inte att skicka ett mejl till oss på butik@hansochmary.se!


Kan jag betala med mitt betalkort?

Ja, så länge du har ett giltigt kort kan du använda vår betaltjänst som är kopplad till Stripe.

Jag skulle vilja få min order inslagen som present, går det?

Ja absolut. Lägg en kommentar vid din order så ordnar vi det. 

Vad har ni för tvättråd på era varor?

Strumpor tvättas lämpligen i 40 grader med liknande färger. 

Krona Glimt tvättas varsamt för hand. 

Mokkasiner torkas av med lätt fuktad trasa. 

Hårblommor som råkat i yrväder, där anser vi att lite smuts är bara charmigt! Livet ska vara ett äventyr!

Hårband, tex Dotty, varsam handtvätt. 

Fluga Harry, varsam handtvätt då den har handsydda sömmar. 

Kan ni leverera utomlands?

Vår angivna frakt är avsedd för inrikes ordrar. Men skicka ett mejl till oss på butik@hansochmary.se om det ska levereras till annat land så kikar vi på en bra lösning. Världen är till för att upplevas! 

Kommer en slutsåld vara in i lager igen?

Det är lite olika. Vi handplockar våra artiklar från olika leverantörer. Vissa varor är bara och hälsar på en kort tid medan andra blir återkommande vänner. Är du på jakt efter något speciellt som du önskar se igen, hör av dig så kanske vi kan lösa det åt dig. 

Har ni några tävlingar där man kan vinna varor från shoppen?

Absolut har vi det! Vi älskar tävlingar! Håll utkik på Instagram @hansochmary och i bloggen!

Vad gäller för retur och öppetköp?

Vi vill såklart att du ska vara nöjd med din vara du beställt. Men är inte fallet så gäller öppet köp under 14 dagar från den dagen du tog emot varan. Du har rätt att byta till annan storlek eller färg. Varan ska skickas tillbaka i obruten förpackning och i samma skick som när du fick varan. Hans och Mary står inte för frakten och returen ska skickas tillbaka som brev eller paket. Kontakta alltid Hans och Mary via butik@hansochmary.se och invänta återkoppling innan returen görs.

Skulle varan av någon anledning vara skadad när du får den vill vi att du genast kontakta Hans och Mary butik@hansochmary.se så att vi kan åtgärda felet på en gång.

Får man använda era bilder?

Alla bilder är tagna av Hans och Mary. Vill man låna en bild uppskattar vi om man mejlar oss först på butik@hansochmary.se. 

Sparar ni personuppgifter?

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig.

Hur fungerar Hämta själv som frakt?

Hans och Mary finns i Växjö. Innan man väljer "Hämta själv" - skicka ett mejl till butik@hansochmary.se så stämmer vi av närmare. 

Finns ni på Instagram?

Självklart! Du hittar oss via @hansochmary. Välkommen!